Det Grønlandske Selskab inviterer:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Online foredrag – Kortlægningen af Grønland fra de tidligste tider

marts 24 @ 19:30 - 20:30

Det Grønlandske Selskab  inviterer nu til foredrag i jeres egen hjem!

 

Da Corona situationen ikke tillader, at vi mødes fysisk, vil vi gerne inviterer selskabets medlemmer til et online foredrag via computeren. I har derfor mulighed for at deltage i Henrik Duponts foredrag om “Kortlægningen af Grønland fra de tidligste tider”, hjemme fra jeres egen dagligstue.

 

Tidligere forskningsbibliotekar ved Det Kongelige Biblioteks Kort og Billedafdelingen Henrik Dupont vil denne aften præsenterer Grønlands plads på verdenskortet fra de tidligste tider til de seneste projekter ved den “endelige” kortlægning af landet. Foredragets fokus vil være på kortenes udvikling fra Clavus’s første kort 1427 til landets endelige kystlinje blev kort lagt ved Danmark-ekspeditionen i 1906-08.  Der vil være forskellige nedslag i tid og rum for at vise de væsentligste korttegnere og kort i denne periode og fortælle lidt om de vanskeligheder kortlægning i Arktis rummer.

 

Foredraget vil være en power point præsentation via digitale platforme.

 

Tilmeldingen skal ske via mail til:  eller pr. telefon: +45 61 60 53 31, senest torsdag den 18. marts inden kl. 15.00Bemærk mødet kun vil foregå online, og det er derfor ikke muligt at deltage fysisk.

 

De tilmeldte vil modtaget et link, som skal bruge  for at deltage i foredraget.

Sted

online