Det Grønlandske Selskab inviterer:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Online webinar – Permafrost indenfor humaniora og naturvidenskab

marts 25 @ 17:00 - 18:00

Astrid Brüsch

Det Grønlandske Selskabs Studenterforum inviterer til webinar om ‘Permafrost indenfor humaniora og naturvidenskab’ ved Astrid Brüsch, som er Cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier, Københavns Universitet.

Webinaret finder sted torsdag d. 25. marts kl. 17:00-18:00 (dansk tid) på Zoom.

Program:
Præsentation af Det Grønlandske Selskab og Studenterforum DGS v. Elisabeth Sparst Kofoed
Webinar om ‘Permafrost indenfor humaniora og naturvidenskab’ v. Astrid Brüsch
Spørgerunde v. Ditte Lønborg
Afslutning v. Elisabeth Sparst Kofoed

Webinar om ‘Permafrost indenfor humaniora og naturvidenskab’:
Tøende permafrost i Arktis bringer nutidige og fremtidige konsekvenser, problemlandskaber og risici med sig. Den nutidige permafrostforskning er hegemonisk forankret til naturvidenskabelige laboratorier, hvor selve forskningen bygger på overvågning med teknologier inden for klimavidenskaben. Data fra permafrostforskningen bliver ofte indsamlet af forskere i laboratorier langt fra arktiske byer. Vidnesbyrd fra arktiske lokalsamfund vedrørende nutidige og fremtidige risici fra tøende permafrost, betyder, at det er på tide at tage tøende permafrost alvorligt som et klimafænomen, der potentielt kan forandre og destabilisere arktiske lokalsamfund, livsvilkår og levemåder. I specialet undersøger jeg – med teoretisk afsæt i Science & Technology Studies (STS), aktør-netværksteori (ANT) og laboratoriestudier – hvordan de naturvidenskabelige permafrostforskere med laboratoriet Forskningsstationen Zackenberg, der er placeret i Nordøstgrønland, konfigurerer og oversætter tøende permafrost til et naturvidenskabeligt klimafænomen. Spørgsmålet er, hvilke problemer knyttet til tøende permafrost, permafrostforskerne på Forskningsstationen Zackenberg er med til at løse, og hvilke problemer, der bliver overset. Konklusionen i specialet er, at den naturvidenskabelige vidensproduktion fra Forskningsstationen Zackenberg ikke direkte kan anvendes til at løse problemer med tøende permafrost i arktiske lokalsamfund, men i stedet udarbejder forskningen prognoser over tøende permafrost i fremtiden. Det stiller spørgsmål til hvordan humaniora kan bidrage til at løse klimarelaterede problemer med tøende permafrost, og hvor permafrostlaboratorier skal placeres i fremtiden.

Tilmelding: Kan ske ved 1) at være angivet som “deltager” under arrangementet på Facebook. Derefter vil linket til webinaret blive tilsendt på Messenger. 2) via mail til:  eller pr. telefon: (+45) 61 60 53 31. Senest torsdag den 25. marts inden kl. 10.00.

Vi gør opmærksom på, at der ikke må optages, deles eller citeres fra webinaret.

God fornøjelse!
Studenterforum DGS

Detaljer

Dato:
marts 25
Tidspunkt:
17:00 - 18:00
Begivenhed Kategori:

Sted

online