Læseklubber

Rejs til Grønland via bøgernes verden
– i Det Grønlandske Selskabs læseklubber

   

Fællesskab og inspiration i et intimt og hyggeligt forum med bogen i centrum er rammen for Det Grønlandske Selskabs læseklubber. Vi læser for at blive klogere på Grønland og for at få gode læseoplevelser. Læs om tilmelding nederst på siden.

Arctic / Nuuk Noir Læseklub
Kom med til Grønland via bøgernes verden, når krimi- og spændingsromaner tager os med til hovedstaden Nuuk, andre byer og bygder. Og ind imellem også en nervepirrende tur ud på isen, når der skal til bunds i sager og mysterier skal opklares. I Arctic / Nuuk Noir læseklubben mødes vi tre tirsdage hen over efteråret / vinteren 2022 i den historiske villa, Kraemer Hus, for at snakke om tre udvalgte bøger indenfor genren. Medlemmerne skaffer selv de bøger, der læses.
Til første møde tirsdag d. 27. september læser vi: Frosne beviser af Nina von Staffeldt
Til andet møde tirsdag d. 25. oktober læser vi: Mørket under isen af Morten Hesseldahl
Til tredje møde tirsdag d. 22. november læser vi: Frøken Smillas fornemmelse for sne af Peter Høeg

Læseklub på Zoom
I vores læseklub på Zoom kan alle deltage, uanset hvor man befinder sig i verden. Læseklubben starter op i efteråret 2022. Interesserede kan skrive sig op til at få information, når vi har en dato klar.

Det Grønlandske Selskabs Læseklub
Vi mødes som udgangspunkt den tredje torsdag i måneden. Hver sæson læser vi mindst én helt ny og aktuel bog, mindst én af selskabets egne udgivelser og derudover andre “ældre” udgivelser med fokus på Grønland, som vi udvælger i fællesskab.
I sæsonen 2021 / 2022 har vi læst:
♦ September22 / Hans Lynge: Den usynliges vilje, Gladiator 2018.
♦ Juni22 / Nina von Staffeldt: Historier fra Polarcirklen, Amanda Books 2021.
♦ Maj22 / Margaret Foverskov: Den Grønne Kasse. Det Grønlandske Selskab, 2020.
♦ April22/ Ejnar Mikkelsen: Farlig Tomandsfærd. Gyldendal 2022.
♦ Marts22/ Minik Rosing: Rejsen til tidernes morgen. Gyldendal, 2018.
♦ Feb22 / Rasmus Thiesen: Andre Hunde, Gyldendal 2021.
♦ Nov21/ Niviaq Korneliussen: Blomsterdalen, Gyldendal, 2020.
Læseklubben er lige nu fyldt op. Skriv eller ring til os, hvis du ønsker at komme med på et nyt hold.

Pop-up læseklub
Til foråret 2023 kan du deltage i et læseklubmøde, hvor vi skal snakke om “Farlig tomandsfærd” af Ejnar Mikkelsen, som netop er genudgivet i forbindelse med filmatiseringen “Against the ice”. Barnebarn Naja Mikkelsen, som også er med i selskabets bestyrelse, vil deltage i mødet og det foregår i Kraemer Hus, som Ejnar Mikkelsen havde tæt tilknytning til og som bærer præg af hans Polarekspeditioner. Hold øje med dato, når vi annoncerer vores forårsprogram 2023 i december måned.

Om læseklubberne i Det Grønlandske Selskab
I Det Grønlandske Selskabs læseklubber læser vi for at blive klogere på Grønland og for at få gode læseoplevelser. Vi dykker ned i mange spændende bogudgivelser – både skøn- og faglitteratur – med fokus på Grønland. Med Læseklubberne skaber vi fællesskab, engagement og inspiration i et intimt og hyggeligt forum med bogen i centrum. Den historiske villa, Kraemer Hus, i Charlottenlund, hvor Det Grønlandske Selskab holder til, danner rammen om hygge og snak. Medlemmerne af læseklubberne skaffer selv de bøger, der læses.

Det Grønlandske Selskabs Litterære Udvalg er arrangør af Læseklubberne. Mødeleder og ordstyrer er selskabets sekretariatsleder, Felicia Lensborn, som bl.a. har en baggrund som bibliotekar og selv har boet og arbejdet i Grønland.

Læseklubberne er for alle og gratis for medlemmer af Det Grønlandske Selskab. Ikke-medlemmer betaler 40,- kr. pr. møde man deltager i. Tilmelding (påkrævet) og spørgsmål på eller telefon + 45 6160 5331.