Det Grønlandske Selskab inviterer:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Online foredrag – Hvad er Grønlands forhold til EU?

februar 16 @ 19:00 - 21:00

Det Grønlandske Selskab  inviterer nu til foredrag i jeres egen hjem!

Da Corona situationen ikke tillader, at vi mødes fysisk, vil vi gerne inviterer selskabets medlemmer til et online foredrag via computeren. I har derfor mulighed for at deltage i Lave Brochs foredrag om “Hvad er Grønlands forhold til EU”, hjemme fra jeres egen dagligstue.

Lave K. Broch,  er cand.scient.pol. med speciale i Rigsfællesskabet ved Københavns Universitet.

Foredrag ‘Hvad er Grønlands forhold til EU?’:
Briterne er ikke de første, der har stemt for at forlade EU. Allerede i 1982 stemte et flertal af grønlænderne for, at Grønland skulle træde ud af EU, der dengang hed EF. Forhandlingerne om en udtræden tog dog lang tid. Der skulle derfor gå tre år efter folkeafstemningen, før Grønland trådte ud af EF, og det var først efter, at det grønlandske landsting havde truet med at forlade EF uden en aftale, at der rigtigt kom gang i forhandlingerne. Først i 1985 trådte Grønland ud af EF, men hvilken relation til EU har så Grønland i dag?

Hvor meget told er der på grønlandske varer til EU? Er der told på varer fra EU til Grønland? Hvilke rettigheder er der for grønlændere, der vil rejse, studere, arbejde og bo i EU? Kan borgere fra EU bo og arbejde i Grønland uden særlig tilladelse? Må EU-fartøjer fiske i grønlandsk farvand? Og hvad byder fremtiden på? Det er nogle af de spørgsmål, som Lave K. Broch vil berøre under webinaret.

Tilmeldingen skal ske via mail til:  eller pr. telefon: +45 61 60 53 31, senest mandag den 25. januar inden kl. 15.00Bemærk mødet kun vil foregå online, og det er derfor ikke muligt at deltage fysisk.

De tilmeldte vil modtaget et link, som skal bruge  for at deltage i foredraget.

Detaljer

Dato:
februar 16
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

online