Det Grønlandske Selskab inviterer:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gentofte Natten 2022 i Kraemer Hus

30. september 2022 @ 17:00 - 21:30

Åbent Hus i Det Grønlandske Selskab på Gentofte Natten. Fri entré.

Gentofte Natten i Kraemer Hus byder på et tætpakket program af foredrag om Grønland sammen med maskedans. Derudover vil gæster kunne smage på arktiske delikatesser, købe bøger udgivet af Det Grønlandske Selskab og møde kunstnere og kunsthåndværkere, som arbejder og sælger fra deres stande. Mød Oline Binzer, som arbejder i sølv og ben, Magdalene Boassen som sælger smykker mm. af perler og Naja Abelsen, som har sine mytologiske skitser og tegninger med.

Det Grønlandske Selskab, Kraemerhus, L. E. Bruuns Vej 10. Kl. 17-21.30.

 

Program

17.00 Dørene åbnes.

17.10 – 17.25: Det Grønlandske Selskab og Kraemer Hus byder indenfor på Gentofte Natten v/ Johnny Fredericia, formand i Det Grønlandske Selskab & Else Mikkelsen, formand for Kraemers Grønlandsfond
Vi præsenterer selskabet, aftenens program og det særlige Kraemer Hus, som selskabet holder til i.

 

Karin Elsbudottir (Foto: Elsba Karinardóttir Heinesen.)

17.30 – 17.55 Om kulturhuset Nordatlantens Brygge
Direktøren for Nordatlantens Brygge, Karin Elsbudottir, vil fortælle, hvorledes det vha. en gruppe initiativrige mennesker og generøse sponsorer blev muligt at renovere det store pakhus for deri at etablere kulturstedet samt domiciler for Færøernes og Grønlands repræsentationer, Islands ambassade mv. Desuden skal vi høre om kulturstedet i sig selv, herunder den forestående udvidelse ved renovering af Tranhuset.

 

 

 

Nina von Staffeldt (Foto: Jørgen Chemnitz.)

18.00 – 18.25 Om tilblivelsen af novellesamlingen ‘Historier fra Polarcirklen’
Forfatter Nina von Staffeldt og billedkunstner Naja Abelsen fortæller om deres spændende samarbejde om bogen, hvor de over en lang periode, gennem samtaler og refleksion vævede novellernes indhold sammen med varierende billedlige udtryk. På den måde er hver enkelt fortælling udtrykt dels i ord, dels gennem en smuk, rammende illustration i egen ret. Oplægget krydres med kort oplæsning og fremvisning af illustrationerne.

Naja Abelsen

 

 

 

18.30-19.00 Pause

 

Bo Normander foran Eqi gletsjer Vestgrønlan. (Foto: Vibeke Skousen).

Bo Normander foran Eqi gletsjer Vestgrønland. (Foto: Vibeke Skousen).

19.00-19.25: Grønlands natur i et klima under forandring
I Grønland fremstår naturens kræfter og tilpasningen til et barsk klima mere kontrastfuldt end noget andet sted i verden. Derfor er naturen under hastig forandring i takt med de globale klimaforandringer, og netop det skal vi høre om i dette foredrag. Foredragsholderen Bo Normander, naturforsker, ph.d. m.m. har boet i og gennemrejst Grønland, og hans nyeste bog, Naturguide Grønland, er for nylig udkommet på Gyldendal.

 

Michael Hjorth ved Ilulissat Isfjord (Foto: RenatoGranieri).

Kl. 19:30 – 19:55: Om selv at rejse i Grønland
Product Manager Michael Hjorth fra Albatros Travel vil fortælle om populære rejsemål i Vest- og Østgrønland, årstider og typisk vejr (med fokus på rejseoplevelser), de typiske rejseruter til, fra og i Grønland og om ekspeditionskrydstogter i Vest-, Øst- og Nordgrønland. Efter foredraget bliver der mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen, som har erfaring fra 40 års grønlandsrejser som geolog, privatperson og rejsekonsulent.

Johan Dahl Land, Sydgrønland. Foto: Morten Jørck

19.55 – 20.10 Supplerende foredrag om Vandretursprojekt v. Morten Jørck.

 

20.10 – 20.25 Pause

 

Bendo Schmidt

20.25 – 20.45 Maskedans v/Bendo Schmidt
Maskedans/ Uaajeerneq inspireret af Bendo´s 4000 år gamle inuitiske kulturarv. Den er ikke traditionel i sit udtryk og udførelse, men iscenesat med inspirationer fra den traditionelle maskedans og dramatiseret med Bendo´s personlige udtryk. Maskedansen fremkalder både latter og gys, og ledsages af Inuit trommesange fra Østgrønland og strubesang/rytmik fra Canada og Alaska.

 

20.45-21.00 Tak for i aften.

Sted

Kraemer Hus
L.E. Bruuns Vej 10
Charlottenlund, 2920 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
+45 6160 5331
Hjemmeside:
www.dgls.dk