Det Grønlandske Selskab inviterer:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dobbeltforedrag v. Flemming Getreuer Christiansen og Per Kalvig

9. marts 2023 @ 18:30 - 21:00

1. Grønlands mineralefterforskningshistorie, v. ph.d. i geologi, Flemming Getreuer Christiansen, konsulent, tidligere vicedirektør på GEUS.

Flemming Getreuer Christiansen – her i Chile. Foto: Siri Getreuer Christiansen

Med baggrund i en nyligt publiceret artikel i Mineral Economics () gives en oversigt over mineralefterforskningens historie i Grønland. Der fokuseres på, hvad der har drevet udviklingen – det være sig forekomster og miner i Canada eller internationalt og ikke mindst ideer hos de involverede prospektorer.

Der lægges særlig vægt på de selskaber, som historisk har haft licenser, deres efterforskningsmål og økonomiske formåen. Størrelsen af de totale investeringer i grønlandsk mineralefterforskning sammenlignes med oliehistorien i Grønland. Samtidigt diskuteres den råstofpolitiske ramme og sammenhængen mellem råstof- og udenrigspolitik.

2. Nogle bud på Grønlands råstofudnyttelse frem mod 2030 og den erhvervsmæssige betydning heraf, v/økonomi-geolog Per Kalvig, chefkonsulent emeritus på GEUS.

Foto fra www.geus.dk

Per Kalvig vil koble den voksende globale råstofefterspørgsel, bl.a. som følge af grønne energiteknologier, med geologernes kendskab til de grønlandske ressourcer og investorinteresser. I dette lys vil Per Kalvig give sin vurdering af hvilke projekter, der er mest sandsynlige for at blive udviklet og lidt om de følgeaktiviteter, minedrift kan give og hvilke udfordringer, der følger med.

Der serveres pizza og drikkevarer fra kl.17.30-18.25, pris 50 kr.

Detaljer

Dato:
9. marts 2023
Tidspunkt:
18:30 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

GEUS
Øster Voldgade 10 opg. N
København, København K 1350 Denmark
+ Google Maps