Det Grønlandske Selskab inviterer:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Arktisk filmaften Hollywoodklassikeren ”ESKIMO” fra 1933.

5. november 2018 @ 19:00 - 21:00

Mandag den 5. november kl. 19.00 inviteres til arktisk filmaften i Kraemers Hus, L. E. Brunsvej 10, 2920 Charlottenlund, hvor Hollywoodklassikeren ”ESKIMO” fra 1933 vises.

Instruktør Van Dyke. Manuskript Peter Freuchen.

Filmpriser: Filmen fik en Oscar for bedste filmklipning.

Plottet er på det overordnede plan kulturmødet mellem inuit (eskimoerne) og den hvide mands verden et sted i Hudson Bugtens Canada. De hvide repræsenteres gennem handelsmændene og inuit gennem fangerkulturens mennesker. Inuit vil gerne have del i handelsmændenes goder og handlen ønsker inuits fangstprodukter, fortrinsvis pelsværk.

Imidlertid har dette kulturmøde også en uventet effekt, som viser sig gennem det individuelle sociale møde mellem to så forskellige værdisystemer. Filmens helt er Mala, hvis kone voldtages af den onde kaptajn på handelsskibet. Efterfølgende dræbes hun af et vådeskud. Mala hævner det skete og dræber kaptajnen, der spilles af manuskriptforfatteren Peter Freuchen. Mala flygter, men tages til fange, og nu skal han stilles til regnskab efter den hvide mands love – et lovsystem, der er fuldstændig ukendt for ham. Udsigten til at blive henrettet forekommer ikke Mala så grusom som indespærringen, og allerede efter den første nat i håndjern flygter han ud i den frie natur, hvor han retsligt hører hjemme. Hvad der så sker, må man møde op i Kraemers Hus for at erfare!

Filmen vil blive introduceret af formanden for Knud Rasmussen Selskabet, mag.scient. i arktisk etnografi og antropologi, Claus Oreskov.

Arrangementet er gratis og vi giver kaffen og småkagerne, medens vin, øl og vand kan købes.

Aftenens event er arrangeret  af Knud Rasmussen Selskabet, som har til huse i Kraemers Hus, L. E Brunsvej 10, 2920 Charlottenlund.            

Detaljer

Dato:
5. november 2018
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Knud Rasmusens Selskab
Hjemmeside:
http://www.krh.dk/

Sted

Kraemer Hus
L.E. Bruuns Vej 10
Charlottenlund, 2920 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
+45 6160 5331
Hjemmeside:
www.dgls.dk