Kunstudvalget Aron anbefaler

Som kunstforening sendte Aron tidligere en kalender ud til kunstforeningens medlemmer med overblik over kommende kunst- og kulturarrangementer. Aron er nu blevet et udvalg, og for alle medlemmer, og derfor bringer vi nu anbefalingerne i det månedlige nyhedsbrev samt her på hjemmesiden under overskriften “Kunstudvalget Aron anbefaler – Det sker rundt i landet”.

Det sker rundt i landet – Forår 2022

Onsdag d. 6. april kl. 16-17: Alternativ sprogcafe med Lisbeth Poulsen
Det Grønlandske Hus Aalborg
Hvad vil det sige at være lokal? Og kan man være lokal, selv om man er tilflytter? Værten er den dansk/grønlandske kunster Lisbet Karline (f. 1981). Karline, som er uddannet fra Aarhus Kunstakademi og bor i Ilulissat, er optaget af spørgsmålet om grønlandsk kultur og identitet.
Læs mere her: https://dgh-aalborg.dk/nyheder/2022/3/31/alternativ-sprogcaf-med-lisbeth-karline

Fredag d. 8. april kl. 17-19: Fernisering på Naja Abelsens udstilling “Verden er en stor Ø
Det Grønlandske Hus København
Udstillingen tager udgangspunkt i den grønlandske identitet, der både rækker bagud og henter inspiration fra den mytologiske verden og peger forud med fokus på vores fælles identitet som mennesker. Det er vigtigt med en national identitet, men i bund og grund er vi alle mennesker. Naja holder en tale til ferniseringen og har en række prints med til salg. Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10:00 – 16:00 til og med den 30.05.22. Læs mere her: https://www.sumut.dk/da/arrangementer/2022/fernisering-paa-naja-abelsens-udstilling-verden-er-en-stor-%C3%B8/

1. – 10. april: CPH:DOX 2022 Online
Her kan man bl.a. streame filmene “Into the Ice”, “Siunissaq – Det sidste menneske” og ”Tsumu – Where Do You Go With Your Dreams?”
Man kan købe et festivalpas, eller leje filmene enkeltvis.
Læs mere her: https://www.doxonline.dk/

7. april – 5. august Nordatlantisk Hus Odense: Inuit Art – en unik udstilling
Nordatlantisk Hus Odense
Fem canadiske kunstnere og fire grønlandske udstiller tilsammen 40 værker, der alle udtrykker både fortid og nutid arktisk kunst fra Canada og Grønland. Fra Grønland bidrager kunstnerne: Bolatta Silis-Høegh, Paarma Brandt, Miki Jacobsen og  Ivínguak` Stork Høegh.
Læs mere her: https://www.nordatlantiskhus.dk/da/arrangementer/2022/udstilling-inuit-art/

22. januar – 1. maj 2022: IMPORT / EKSPORT – Gudrun Hasle (DK) / Martin Brandt Hansen (GL)
Nordatlantens Brygge København
Import / eksport er to separatudstillinger med samtidskunstnerne Gudrun Hasle og Martin Brandt Hansen. Rent biografisk har begge kunstnere flyttet sig mellem Grønland og Danmark og på hver deres måde arbejdet med kulturmødet i deres kunst. For både Brandt Hansen og Hasle er det at fortælle historien en central del af deres værk.
Læs mere her: https://www.nordatlantens.dk/da/udstillinger/2022/import-eksport-gudrun-hasle-dk-martin-brandt-hansen-gl/

2. maj – 30. juni: Sommerudstilling: Blandt Grønlændere i Danmark
Det Grønlandske Hus Aarhus
´Blandt Grønlændere i Danmark’ er en rejseudstilling, der har fokus på de to emner: identitet og migration. Udstillingen er bygget på mere end 20 timers interview med 11 grønlænder i Danmark, og handler blandt andet om emner som: identitet, ingenmandsland, modersmål, det at flytte til Danmark, ligheder og forskelle, traditioner og fordomme. 
Læs mere her: https://groenlandskehus.dk/arrangementer/sommerudstilling-blandt-groenlaendere-i-danmark/